Verandering 1. Nieuwe voorzitter Tenda Pamoja Nederland Met ingang van 1 juli is Dick Hagedooren als voorzitter afgetreden. Dick is sinds 2011 actief in Kenia  met zijn stichting Kids in Kenia. De laatste jaren was Dick voorzitter van Tenda Pamoja. Dick gaat daarbij zijn activiteiten in Kenia veranderen, dit houdt in dat hij zich terugtrekt als voorzitter. Marijke Paap, sinds 2002 actief in Kenia via haar werk en sinds 2014 met haar eigen stichting Tunajenga opgericht samen met haar man Jan Kersbergen, wordt de nieuwe voorzitter. Bestuursplaatsen zijn daarbij vacant, aanmeldingen van harte welkom !!!

Verandering 2. Zelfstandige NGO Kenia Wereldwijd zijn er nieuwe ontwikkelingen t.a.v. NGO’s zo ook in Kenia. NGO’s moeten daarbij meer gedragen worden vanuit de mensen in het land zelf. Tenda Pamoja gaat mee met deze ontwikkelingen. Dit houdt in, dat de Nederlandse bestuursleden van Tenda Pamoja Kenia zich terug trekken uit het Keniaanse bestuur. Het bestuur Tenda Pamoja Kenia zal daarbij in zijn geheel bestaan uit Kenianen. Samson Ndegwa, James Mshenga, Rasi Masudi blijven daarbij lid. Het bestuur wordt aangevuld met een advocaat Raphael Chimera Mwinzagu from Chirema & Co Advocates; Denis E. Leli, een financiële man werkzaam bij de NCBA bank te Ukunda en Kanyiva Katumo ooit een gesponsorde leerling met nu een betaald baan als supervisor/controller ECDE district Kwale.

  Verandering 3. Een bankaccount Rabobank in Nederland In Nederland had Tenda Pamoja verschillende bankrekeningen. Het aantal is daarbij nu teruggebracht tot één. Voor al de activiteiten op welk gebied dan ook het volgende bankaccount gebruiken: NL25 RABO 0174 1420 56

Verandering 4. WhatsApp groep Communicatie is erg belangrijk. Tenda Pamoja informeert daarbij de individuele sponsor, maar het is ook belangrijk dat wij elkaar informeren van hetgeen er gebeurt. Er is een Tenda Pamoja whatsapp groep opgericht. 2 leden zijn daarbij niet vertegenwoordigd zij hebben aangegeven niet van deze communicatie gebruik te willen maken. Tenda Pamoja respecteert dit, maar zal bij actueel nieuws deze sponsoren via de mail informeren. Wanneer andere leden van een stichting in deze whats app groep willen; graag aanmelden via info@tendapamoja.nl

Verandering 5. Nieuwe auto Eindelijk, eindelijk is het dan zover de nieuwe auto. Veel geld is er de afgelopen tijd uitgegeven aan reparaties. Een nieuwe auto was een droom en nu dan werkelijkheid. Mogelijk dankzij de inleg van sponsoren, de verkoop van de oude auto en een donatie om het verschil te overbruggen. Het verschil wordt later weer gecompenseerd. Er komen specifieke afspraken voor het gebruik van de auto. B.v. Wanneer er in  Kenia door sponsoren gebruik gemaakt wordt van de TP auto voor een rit naar de sponsorschool, wordt er een vergoeding voor de rit in rekening gebracht. Wanneer er voor de sponsor naar b.v. Mombasa moet worden gereden voor een bestelling gaat er in de toekomst eveneens een declaratie komen.

Laatste nieuws Corona update Tenda Pamoja is een kleine, maar krachtige foundation, die zijn naam eer aandoet. Want… met elkaar hebben wij het volgende bereikt: Op 15 scholen zijn er maskers en zeep uitgedeeld voor € 4350,00 De governor Salim Mvurya van het district Kwale heeft eveneens 1000 maskers gedoneerd op locaties van onze scholen. Maskers, zeep en voedselpakketten zijn gedistribueerd door het team in Kenia; Samson Ndegwa, James Mshenga en Samuel Nyawa. De hulp van de Mangale Ndegwa, minister ECDE district Kwale was daarbij van groot belang, zeker gezien alle restricties in Covid-19 tijd. 1131 gezinnen hebben een voedselpakket mogen ontvangen voor  € 30.330,75 ( inhoud van een voedselpakket kan daarbij verschillend zijn, afhankelijk van het aantal gezinnen op een school en de donatie van de sponsor ) Totaal € 34.680,75 Een schitterend resultaat !!!